ΣΥ.Ρ.Χ (SZ8XIO)Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Χίου (ΣΥ.Ρ.Χ), ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1998, διοικείται από πενταμελές Δ.Σ.
Με έσοδα που προέρχονται από συνδρομές και δωρεές αλλά και τις προσπάθειες των ίδιων των μελών του, έχει εγκαταστήσει στο όρος Προβατάς και σε υψόμετρο 830 m, έναν επαναλήπτη R0, καθώς και ένα Link στα UHF.
Το Link στο 430.800 (77,0 Hz) με σύνδεση στο R1 της Πάρνηθας, συνδέθηκε με τον επαναλήπτη της Ε.Ε.Ρ μετά τη σύμφωνη γνώμη της και λειτουργεί αδιαλείπτως εδώ και αρκετά χρόνια βοηθώντας την ευαίσθητη επικοινωνία των συναδέλφων ραδιοερασιτεχνών των ακριτικών νησιών του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου με την κυρίως Ελλάδα.
O ΣΥ.Ρ.Χ σε συνεργασία με την ιεραρχία του Σ.Ε.Π. στη Χίο, βοηθάει κάθε χρόνο στη διοργάνωση του JAMBOREE ON THE AIR (JOTA) στο Προσκοπικό Κέντρο Μανάγρου στη Δυτική Χίο.
Επίσης λαμβάνει μέρος σε διάφορους Ραδιοερασιτεχνικούς διαγωνισμούς, προβάλλοντας το Νησί μας παγκοσμίως και συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις των Εθελοντικών Ομάδων του Νησιού μας.
Τέλος είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα της Γ.Γ.Π.Π. και προσφέρει την συνδρομή του όπου του ζητηθεί με το Τμήμα Επικοινωνιών της Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών που έχει συστήσει με μέλη του.
Στόχος του ΣΥ.Ρ.Χ είναι να εποπτεύει κατά το μέτρο του δυνατού την τήρηση του Band Plan της IARU Region 1 και τη σωστή λειτουργία των υφιστάμενων Ραδιοερασιτεχνικών δικτύων.
Ως ραδιοερασιτέχνες θεωρούμε υποχρέωσή μας να διευκολύνουμε κάθε Ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα στο Νομό μας φιλοξενώντας συναδέλφους, διαθέτοντας μηχανήματα και υποστηρίζοντας με κάθε πρόσφορο τρόπο τους αδειούχους Ραδιοερασιτέχνες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ:

1) Πρόεδρος Χαλιορής Γεώργιος SV8FCA
2) Αντιπρόεδρος Επιτροπάκης Νικόλαος SV8JTH
3) Γ. Γραμματέας Κουτσιβέτας Αθανάσιος SV4CEO/SV8
4) Ταμίας Τσουκαλάς Ματθαίος SV8JTT
5) Μέλος Καλλιμασιάς Γεώργιος SV8FCB
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
 ΡΙΚΑΝΙΑΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ (SV8JTZ) 
73...SZ8XIO