ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ "ΣΦΙΓΓΑ 2014"

Άσκηση Πεδίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή 3 και 4 Απριλίου από τον Δήμο Χίου με την κωδική ονομασία «ΣΦΙΓΓΑ 2014», σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Π. και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Δ/νση Πολιτικής Προστασίας), με σκοπό τη δοκιμή ετοιμότητας στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό για Σεισμό σε επίπεδο Δήμου Χίου.
 Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Χίου συμμετείχε από την πρώτη στιγμή που χτύπησε ο εγκέλαδος το Νησί μας. Αμέσως μετά την επείγουσα κλήση του επικεφαλής μας στο R0 της Χίου και σε δέκα περίπου λεπτά τέσσερα οχήματα 4Χ4 και το Van εκτάκτων αναγκών, κατέφθασαν στην κεντρική πλατεία της Χίου πλήρως εξοπλισμένα με σταθμούς ασυρμάτου VHF-UHF-HF, και ανέμεναν εντολές από το Συντονιστικό όργανο.
Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Χίου συμμετείχε με την Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών / Τμήμα Επικοινωνιών σε όλη την διάρκεια της άσκησης στον θάλαμο επιχειρήσεων που στήθηκε με εξοπλισμό του, από τον οποίο μεταβιβάστηκαν ραδιομηνύματα προς και από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  καθώς και από το Van της Ο.Ε.Α.
Στην άσκηση συμμετείχαν όλες οι υπηρεσίες και οι φορείς του Δήμου Χίου, καθώς και οι περισσότερες εθελοντικές ομάδες.

Επίσης ευχαριστούμε τους συναδέλφους Ραδιοερασιτέχνες των ομάδων εκτάκτων αναγκών της Ε.Ε.Ρ. που ήταν σε ετοιμότητα σε όλη την διάρκεια της άσκησης για την ενεργοποίηση του θαλάμου επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα.
Ελπίζουμε να μείνουμε στις ασκήσεις και να μην περάσουμε ποτέ τέτοια φυσικά φαινόμενα και καταστροφές.

73 από την Χίο …de SZ8XIO ..… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: