ΟΜΑΔΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Ο Σύλλογος μας μετά την ένταξη του στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) προέβηκε στην σύσταση Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών/ Τμήμα Επικοινωνιών (Ο.Ε.Α.), της οποίας το έργο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης είναι το εξής: 

α) Η διαβίβαση μηνυμάτων ανάγκης μέσω ασυρμάτου (φωνητικά ή ψηφιακά) 

β) Η τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση των υπηρεσιών των εμπλεκομένων με την αντιμετώπιση της καταστροφής 

γ) Η ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών δικτύων για: 

• τη γρήγορη συλλογή πληροφοριών, 
• το συντονισμό βυτιοφόρων, ασθενοφόρων – νοσοκομείων, οχημάτων μεταφοράς βοήθειας, καταυλισμών, εθελοντικών ομάδων, 
• η αναζήτηση προσώπων 

δ) η δημιουργία εναλλακτικών – ως προς τα υπάρχοντα – τηλεπικοινωνιακών δικτύων των δημοσίων οργανισμών. Η Ομάδα λαμβάνει μέρος στην μηνιαία διασυλλογική άσκηση Ο.Ε.Α. όλων των Νομών της Χώρας, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα του εξοπλισμού της και επιμορφώνοντας συνεχώς τα μέλη της.
Πανελλαδικά πολλοί συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες έχουν δηλώσει συμμετοχή στις κατά τόπους ομάδες, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, δικαιώνοντας έτσι το λόγο ύπαρξης του ραδιοερασιτεχνισμού και τον κοινωνικό του ρόλο. Μέσα από μια ουσιαστική συνεργασία και εκπαίδευση από ειδικευμένους εισηγητές, ιατρούς, πυροσβέστες κλπ., γίνεται συνεχώς προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου τηλεπικοινωνιακού δικτύου κάλυψης εκτάκτων αναγκών. Δεν υπάρχουν σχόλια: