ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ


Δύο νέους δασικούς πυρήνες συνολικής έκτασης 9 στρεμμάτων δημιούργησε στο Θόλος η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου «ΟΜΙΚΡΟΝ» με συμπαραστάτες την ΤΣΑΚΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, το ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ και τους CHIOS LOVERS (Φίλοι της Χίου από 12 διαφορετικά κράτη), με την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δασών Χίου και την υποστήριξη του CHIOS NATURE.
Ο ένας πυρήνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη της αείμνηστης ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΑΚΟΥ.
Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα οι πυρήνες περιφράχτηκαν και έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για τη φύτευση από μέλη της «ΟΜΙΚΡΟΝ». Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου , διοργανώθηκε η εξόρμηση για τη φύτευση των πυρήνων.
Το παρόν έδωσαν περισσότεροι  από 120 εθελοντές, οι οποίοι αψηφώντας τις ψιχάλες φύτεψαν 550 δενδρύλλια τραχείας πεύκης, κυπαρισσιών και κουκουναριών.
Σ’ αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν: - Η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ - ΣΤΕΓΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»- Αξιωματικοί και Πληρώματα της ΤΣΑΚΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ- Εργαζόμενοι του Ομίλου ΤΣΑΚΟΣ στη Χίο- Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Χίου- Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων- Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Χίου- Αντιπροσωπία Φοιτητών της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών- Αντιπροσωπία Φοιτητών της Ακαδημίας Μηχανικών Χίου- Αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χίου - Αντιπροσωπία του Συλλόγου Γυναικών Καρδαμύλων - Αντιπροσωπία του Λιμενικού Σταθμού Καρδαμύλων- Αντιπροσωπία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρδαμύλων- Αντιπροσωπία του Στρατοπέδου Καρδαμύλων- Φίλοι και συνεργάτες της ΤΣΑΚΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ καθώς και αρκετοί μεμονωμένοι εθελοντές.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΙΚΡΟΝ αναφέρει: «Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και τους καλούμε να συνεχίζουν να στηρίζουν ενεργά με την παρουσία και τη συμμετοχή τους τις εθελοντικές δράσεις για το περιβάλλον σε όλη τη Χίο.
Έλα κι εσύ μαζί μας!»

 (πηγή kounoupi.gr)
 http://kounoupi.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/550-dendryllia-fytepsan-sto-tholos-120-ethelontes-binteo-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια: